LLO-eXperience

Stappen in je leven, een Leven Lang Ontwikkelen onder één muisklik 

Afslag Waarderen & Diplomeren

Werkgevers, maar ook opleiders met toelatingseisen, willen graag weten wat jouw achtergrond is qua opleiding en werkervaring. Er zijn drie manieren om dit te bewijzen:

  • Je CV laten valideren: Dit betekent dat jouw CV wordt gecontroleerd en bevestigd als betrouwbaar en accuraat;
  • Je werkervaring laten vastleggen in een Ervaringscertificaat, ook wel ECV-certificaat genoemd. Dit certificaat bevestigt jouw ervaring in een bepaald vakgebied.
  • Je ervaringscertificaat omzetten in een diploma heet verzilveren. Als je een dergelijk certificaat hebt, kun je dit gebruiken om een diploma of vrijstellingen te verkrijgen.

Op deze manieren kun je laten zien wat je kunt en wat je hebt bereikt, zodat werkgevers en opleiders een duidelijk beeld van jou krijgen.


CV valideren

Veel werkgevers en opdrachtgevers willen graag een gevalideerd CV zien. Ze willen zeker weten dat de informatie in jouw CV, zoals je diploma's, certificaten, getuigschriften en werkervaring, echt klopt. Hebben je echt die diploma's behaald? Hebben je echt bij de genoemde organisaties gewerkt? Had je echt een leidinggevende rol of was het meer ondersteunend werk? Ze willen dit zeker weten voordat ze met jou in zee gaan.
Er zijn verschillende manieren om je CV te valideren. Als je jouw CV wilt laten valideren, kun je bij deze afslag het aanbod van betrouwbare dienstverleners op dit gebied vinden. Deze dienstverleners worden gecontroleerd en staan onder toezicht.

Ervaringscertificaat halen

We hebben gezien dat praktijkervaring voor jou en je (nieuwe) werkgever belangrijk is. Deze werkervaring doe je op in de praktijk, maar ook tijdens cursussen, stages, hobby's, trainingen en opleidingen. Jouw praktijkervaring kun je door een EVC-aanbieder laten onderzoeken vastleggen in een Ervaringscertificaat. EVC staat voor Erkennen van Verworven Competenties. 

Dit filmpje geeft uitleg over het behalen van dit certificaat.

Verzilveren

Heb je een Ervaringscertificaat dan kun je dat laten verzilveren bij een Mbo- of Hbo-instelling. Je kan dan een diploma, deelcertificaat of vrijstelling krijgen. Dat zijn formele documenten die je kunt (en soms moet) overleggen bij een sollicitatie of inschrijving bij een opleiding. Hiermee wordt jouw praktijkervaring herkend en erkend. 

Let op! Als je van plan bent om een ervaringscertificaat te laten maken met als doel om het te laten omzetten naar een diploma, dan is het belangrijk dat de EVC-aanbieder die je kiest een ketenafspraak heeft met een passende onderwijsinstelling voor die specifieke standaard.